Raul Crecan, aproape de o premieră în atletismul sălăjean

Sportivul pregătit de Nelian Ianchiş a realizat baremul de participare la Trialul Olimpic European şi are şanse reale de a fi prezent în luna august la Jocurile Olimpice rezervate cadeţilor şi programate în China

Raul Crecan, atlet legitimat la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, a participat la finalul săptămânii trecute la prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de atletism rezervat seniorilor, tineretului şi juniorilor I. Sportivul pregătit de Nelian Ianchiş a obţinut o performanţă notabilă, reuşind să termine cursa de 1.500 metri plat cu timpul de 4 minute şi 84 de sutimi, realizând baremul de participare la Trialul Olimpic European. „Este un rezultat foarte bun, având în vedere că baremul de participare la Trialul Olimpic European este de 4 minute şi o secundă, iar Raul Crecan a terminat cursa cu un timp chiar mai bun”, a declarat antrenorul Nelian Ianchiş.
În clasamentul general, Raul Crecan s-a clasat pe locul şase în proba de 1.500 de metri, având în vedere că a alergat într-o cursă la care au mai luat startul seniori şi sportivi de la tineret, iar el este încă junior II.
În urma acestui rezultat, atletul zălăuan va participa la finalul săptămânii la Campionatul Balcanic de atletism rezervat juniorilor II, programat la Sliven, în Bulgaria, iar după competiţia din ţara vecină va pleca cu lotul naţional în pregătire la Izvorani.
Şansele sunt foarte mari ca Raul Crecan să reprezinte România la Trialul Olimpic European, programat în perioada 30 mai – 1 iunie, la Baku, în Azerbaijan, ceea ce ar însena o premieră pentru atletismul sălăjean, la o astfel de competiţie nemaifiind calificat niciun atlet din judeţul nostru.
Jocurile Olimpice rezervate cadeţilor sunt programate în luna august, în China.
La prima etapă a Campionatului Naţional de atletism au participat 319 atleţi, dintre care 128 au concurat la feminin şi 191 la masculin, de la 90 de cluburi.

One Thought to “Raul Crecan, aproape de o premieră în atletismul sălăjean”

  1. Anonim

    dragilor de voi experti in premiere pt. atletismul salajean, vad ca nu va baga chiar nimeni in seama ! poate datorat premierei de anul trecut – plecat la competitie cu mare tam-tam- dar neprezentat la start ! zau, nu v-ar strica un pic de modestie !

Leave a Comment